Adventi koszorú a láthatáron!

Hihetetlen gyorsasággal peregnek a napok, nemsokára meg kell gyújtanunk az első gyertyát az adventi koszorún. De milyen is legyen az idei?

A koszorúnak illenie kell lakásunkba. A stílusok gazdag választéka áll rendelkezésünkre. A koszorú lehet rusztikus, természetes anyagokból, bogyókkal, tobozokkal, fenyőágakkal díszített, de lehet elegáns, visszafogott, karcsú gyertyákkal, fényes szalagokkal. Lehet fényűzően csillogó, vagy puritán, kinek mi tetszik.

Tervezzük meg a koszorú, koszorúk helyét! Az ékesség több, mint egy hónapon keresztül díszíteni fogja lakásunkat. Nagyon fontos tehát, hogy olyan helyre rakjuk, ahol nem zavar senkit, ahonnan nem kell folyton arrébb tologatni, és ahol mégis központi szerepben lehet. Mikor vasárnaponként meggyújtjuk rajta a gyertyát, lehessen körbeállni, hogy elidőzhessünk kicsit a karácsony meghitt hangulatánál. Vannak családok, ahol ilyenkor elmondanak egy imát, vagy énekelnek néhány karácsonyi éneket. Ez valószínűleg nem az előszobában, hanem mondjuk az asztal körül történik. Tegyük tehát a koszorút az őt megillető helyre! Kis lakásokban, vagy ahol ön – és közveszélyes kisgyermek van, jó ötlet lehet a felakasztott koszorú.

A karácsony színeit sok család szereti évente váltogatni. Nem kell komoly kiadásokra gondolni, néhány kiegészítő elég lesz. Szalvéták, gyertyák, pár hangsúlyos gömb a fára az idei színben máris áthangolják az egész dekorációt. Találjuk ki, mi lesz az idei karácsony színe és tervezzük ehhez a koszorút! Elkészíthetjük mi magunk, de a virágkötő is szívesen eleget tesz elképzeléseinknek. Ha kész koszorút vásárolunk, vegyük figyelembe, hogy templomokban, karácsonyi vásárokban gyakran jótékony célra használják fel a koszorúkért kapott összeget!

Hagyományos, vagy formabontó? A hagyomány szerint a koszorú kerek, négy gyertyája közül három lila, egy rózsaszín. Ma már azonban rengeteg variáció létezik, tulajdonképpen csak a gyertyák száma állandó. Íme, néhány rendhagyó ötlet!

Adventi koszorú

Klasszikus adventi koszorú

Egyszerű fa adventi koszorú

Egyszerű adventi koszorú

Szép adventi koszorú

Fehér adventi koszorú