Az öt legjobb zombis könyv

Nézzünk szembe a tényekkel, a vámpírok ideje lejárt. Már senkit sem érdekelnek az Alkonyatos szépfiúk. Néhány éve már a zombik uralják a filmvásznat, a telefonos és számítógépes játékokat, illetve a könyvespolcokat is. Ezek az élő halott szörnyek általában fura zöldes, lilás, szürkés árnyalatú bőrükről, szakadt ruhájukról és robotszerű, lassú mozgásukról ismerhetők fel. Táplálkozási szokásaikba most inkább ne menjünk bele. Sokan félnek tőlük, mert azt hiszik le akarják igázni a Földet, de igazából ezt nem tudhatjuk, hiszen nem tudnak beszélni…
A viccet félretéve, valóban egyre több és egyre jobb zombikról szóló könyv kerül napvilágra, melyet aztán a hollywoodi filmrendezők örömmel filmesítenek meg. Cikkünkben most összegyűjtöttük azt a legjobb öt zombis könyvet, melyeket mindenkinek el kellene olvasnia!
A lent bemutatott zombi könyveket külön-külön, vagy akár együtt is megrendelheti a Scifimarket webáruházból!

scifi

Resident Evil (A Kaptár) – Megtorlás

A Megtorlás a Kaptár című világhírű sorozatának ötödik része. Egyértelmű, hogy, aki olvasta, látta az első négyet, az ennek sem tud majd ellenállni. Külön csak ezt elolvasni lehet nem élvezetes, éppen ezért előtte mindenképp szerezze be a többit is, hiszen az élmény így lesz csak igazán lehengerlő.
Röviden a történet: Alice a főszereplő egy titkos laboratóriumban ébred, ahonnan próbál mielőbb megszökni. A fél világot bejárva szeretné megtalálni a már jól ismert T-vírus (amitől az emberek zombivá változnak) kitöréséért felelős embereket, hogy megállítsa azt. A történet vége felé azonban olyan dolgokra derül fény, mely megkérdőjelezi egész addigi életét.

John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak – Hogyan bánjunk velük?

Lindqvist az első nagy sikerű regényéhez hasonlóan (Engedj be!) itt sem hagyja nyugodtan olvasni az embert. A zombi létet egy egészen újszerű oldaláról mutatja be.
Ez bizony az emberek legszörnyűbb félelméről szóló történet, ezért csak erős idegzetűeknek ajánlott. Három család történetét meséli el, akiknek a szó szoros értelmében el kell szakadniuk elhunytjaiktól. A nagy kérdés, hogyan reagálnak az emberek nemrég elvesztett rokonaik viszontlátásakor, illetve mit tudnak tenni velük ők, és a kormány.

Mira Grant: Feed – Etetés

Mira Grant roppant részletesen kidolgozta a könyv háttérsztoriját, így olvasás közben egyetlen kérdés sem merülhet fel bennünk. Az általa teremtett világban már mindenki hozzászokott a zombik jelenlétéhez, hiszen több évtizede jelen vannak a Földön. Mindenki tudja milyen igazi félelemben élni, bezárkózva, távol tartva magát embertársaitól. A főszereplő két blogger tudomására jut, hogy hogyan kezdődött igazából a vírus, mely természetesen komoly bajba sodorja őket. A történetből nem hiányzik a zombi üldözés és harc sem, de a valódi hangsúly a mindenhol jelenlévő politikán van.

Max Brooks: World War Z

Aki még nem látta a Brad Pitt által bemutatott zombiháborút, az addig ne is nézze meg, amíg Max Brooks könyvét el nem olvasta. A történet több riport összessége, minden interjú egy-egy ember személyes történetét meséli el arról, hogyan élte meg a közel tíz éve tartó zombi vírus terjedését. A zombiháború veteránjai, illetve ennek haszonélvezői és elszenvedői is nyilatkoznak a kilátástalannak tűnő harcról. E személyes hangvételű beszélgetések hű képet festenek a járvány borzalmas történetéről, a kormányok ballépéseiről, az emberi gyávaságról, ostobaságról és a derengő fényről az alagút végén.

Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv

A Zombi túlélő kézikönyv Max Brooks másik nagy sikerű könyve, melyre mindenkinek szüksége lesz egyszer, ha valóban megjelennek a zombik. Az író precízen végigvezeti az olvasót a zombiapokalipszis minden állomásán: Bemutatja a zombikat, elmondja a gyenge pontjaikat. Megtudhatjuk milyen eszközökkel, fegyverekkel vehetjük fel ellenük a harcot, hogyan védekezhetünk. A legyőzésük után hogyan tehetjük újra lakhatóvá a Földet, stb. Bizony jobb ha felkészülünk az olvasása előtt, hiszen ez nem egy sima túlélő kézikönyv, ez egy zombi túlélő kézikönyv!