Baráth Áron – Segal Viktor: Színek és ízek kiállítás

Rendhagyó kiállítás.

Különleges tárlatnak ad otthont a G13 Galéria. A Boook Kiadóval közös rendezésben Baráth Áron festőművész azon képeit állítják ki, melyeket Segal Viktor tavaly megjelent Színek és ízek c. kötetéhez készített.
Segal Viktor közismert séf – számos nemzetközi és budapesti étterem szakácsaként dolgozott az elmúlt években, de volt már az Operabál séfje is. Első szakácskönyve 2010-ben jelent meg a Boook Kiadó gondozásában, és a séf 15 kedvenc hozzávalójára épül. Az alapanyagok között olyan egyszerű, hétköznapi ételek is szerepelnek, mint a paradicsom, a padlizsán, a rizs vagy a csokoládé – ezekből készít szokatlan íztársításokkal különleges fogásokat a fúziós konyha mestereként ismert Segal Viktor.
A kötetet Baráth Áron festményei teszik teljessé: a Boook Kiadó felkérésére ő festette meg azokat az oldalakat, melyek az egyes hozzávalókhoz tartozó fejezeteket bevezetik. Baráth Áron kortárs festőművész, a fiatal generáció egyik legtehetségesebb alkotója.
Festményei a színről, a festékről, mint színről, de ugyanakkor mint anyagról és annak textúrájáról, illetve annak a fénnyel való viszonyáról szólnak. A könyvhöz készített illusztrációi önálló műalkotásokként is kifejező erejűek, hatásosak, erőteljesek.