Divat tippek irodista hölgyeknek

Megtalálni a tökéletes irodai viseletet, nem egyszerű feladat, hiszen egyszerre kell, hogy praktikus, kényelmes és elegáns legyen. De azért léteznek jó megoldások, melyek elsajátításához nem kell vastag pénztárca, sem több órás készülődés, csupán egy jól megtervezett gardrób!
A lényeg, hogy mindig önmagunk legyünk, és semmiképp ne viseljünk olyan öltözéket, melyben egész nap csak feszengenénk.

A klasszikus irodai megjelenéssel talán már mindenki próbálkozott. Ez a legelterjedtebb és a legegyszerűbb fajtája az irodai viseletnek, ugyanakkor gyorsan nagyon unalmassá tud válni. Főleg pasztell vagy szürke színű, kosztümből, blúzból, szoknyából, vagy szövet nadrágból áll. Ne feledkezzünk meg a színes, mókás kiegészítőkről (cipőről, táskáról, kendőről, ékszerről), melyekkel könnyen feldobhatunk bármilyen unalmas összeállítást, és kitűnhetünk a tömegből.

Az alkalmi, üzleti megjelenés nagyon egyszerű és sokoldalú. A lényeg, hogy viseljünk szép magassarkú cipőt, farmert, és egy feltűnő felsőt (selyem blúzt, furcsa szabású vagy laza, sportos pólót), majd erre rá jöhet egy blézer vagy egy vastag kötött pulóver.

Legyünk sikkesek egész nap! A tipp az, hogy különböző stílusokat kell ütköztetnünk. Jöhetnek a bohém bő felsők, az ormótlan cipők, és kötött pulcsik leggings-el, hatalmas ékszerekkel kiegészítve. Munka után pedig egyből irány a koktélbár!

Flancolás? Ha azt szeretnénk, hogy mindenki tátott szájjal figyeljen bennünket, miközben egy tárgyalásra igyekszünk, nincs más dolgunk mint felvenni a legmárkásabb darabjainkat. Párosítsunk egy színes, divatos ceruzaszoknyát egy selyem inggel, vegyünk fel egy feltűnő órát, és egy feltűnő magassarkú cipőt. Ráadásként pedig fújjuk be magunkat a szezon legjobb parfümével!

Mind közül a legkönnyebb mindig egy egyszerű, nőies külsőt összedobni. Ez bárkinek megy! Viseljünk bármilyen színes mintájú térdig érő ruhát, azt dobjuk fel apró ékszerekkel, egy övvel és egy kardigánnal. Ilyen esetben még magassarkú cipő sem feltétlenül fontos, válasszunk inkább egy kényelmes balerinát, illetve mellé egy praktikus táskát.

– Alapdarabok egy jól variálható gardróbba:
– alakunkhoz illő kosztüm
– színes blézer
– egy világos és egy sötét farmer
– ceruzaszoknya
– magassarkú cipő
– balerina cipő
– farmer kabát
– fekete leggings
– világos blúz
– egy-két feltűnő mintájú póló