Hajhosszabbítás pro és kontra

Olyan hírességek, mint Lindsay Lohan, Jessica Simpson, Miley Cyrus, vagy Victoria Beckham rendszeresen meglepik a világot új, különleges stílusukkal. Napról napra változtatják hajuk színét, hosszát, fazonját. De vajon hogyan képesek erre? A varázslat a póthajakban rejlik, na meg a tehetséges stylistokban.

Minden embernek megvan a maga stílusa, mégsem tudják azt úgy felszínre hozni és megmutatni a világnak, mint az előbb említett színészek és énekesek. Ez általában azért van, mert nincs elegendő önbizalmuk, nem mernek önmaguk lenni.

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy kitűnjön a tömegből és megmutassa a világnak ki is Ön valójában, az egy merész és egyedi hajkorona. Bármit is szeretne, az egyszerűen megvalósítható egy ügyes fodrász és egy kevés póthaj, illetve festék felhasználásával. Végre olyan külsője lehet, amilyenről mindig is álmodott!

Mielőtt belevágna, olvassa el a hajhosszabbítás előnyeit és hátrányait:

1.Pro: azonnali hosszú, dús hatás
A legnyilvánvalóbb előnye a póthajnak, hogy bármikor feltetetheti, akár egyik napról a másikra gyönyörű hajzuhataga lehet. Sőt ezt ugyanilyen gyorsan változtathatja, variálhatja is.

1.Kontra: sérülhet a saját haja és fejbőre
A fejbőr nagyon rugalmas, de mivel a normál hajnövekedés hosszú ideig tart, így ahhoz van ideje alkalmazkodni. A póthaj esetében viszont egyik pillanatról a másikra kell nagyobb tömeget elbírnia, ami fejbőr irritációt okozhat.

2.Pro: sokoldalú
Ki lehet próbálni mindenféle színt, textúrát, és hosszúságot anélkül, hogy a saját hajával bármi történne. Ha egyenes a haja, megnézheti hogy nézne ki göndör hajjal, ha szőke a haja, megnézheti milyen lenne barnával (vagy fordítva). Sőt ha kevés, vékony szálú haja van, dúsíthatja azt póthajjal.

2.Kontra: viszonylag drága
A hajhosszabbításról nem mondhatjuk azt hogy olcsó, főleg ha jó minőségű hajat vásárol, és egy profi szakemberhez fordul. Pedig az eredmény csak így lehet lehengerlő és tartós. Spórolni csak úgy tud, ha nem variálja túl gyakran a fazont és a színt, úgy akkor elegendő csak néhány havonta ellátogatni a fodrászhoz (új póthajat sem kell mindig vennie, hiszen a tincseket többször felhasználhatja).

3.Pro: olcsó karbantartás
A jó hajhosszabbítás akár hónapokig is kitart, tehát elegendő csak akkor elmennie a fodrászhoz, mikor a saját haja miatt is menne. Sőt, a póthaj sok esetben egyszerűbben kezelhető otthon, mint a természetes haj.

3.Kontra: időigényes
A póthajak felhelyezése akár órákon keresztül is tarthat, függ ez attól, hogy milyen technikával rakják fel, hogy hány tincset és milyen az a haj, amihez azt hozzáillesztik. Nem szokatlan tehát, hogyha valaki nyolc órán keresztül ül a szalonba, míg az új haja elkészül.