Hatékony pigmentfolt eltávolítás

A pigmentfoltok korra, nemre tekintet nélkül bárkin megjelenhetnek. Színük, erősségük évszakonként eltérő lehet, hiszen a nyári és tavaszi napsütés sokak számára egyet jelent a szeplőkkel, pigmentfoltokkal való küzdelemmel.

pigment

A pigmentfoltok általában a napsütés következményei, ezért a testnek főleg azon a részén jelennek meg, amit ér a nap (például arcon, vállon, kézen, karon). Kialakulásukra a hormonok és a kor is hatással vannak, így a terhesség, vagy a változókor is előidézheti őket. A terhességi májfolt például főleg az arcon, azon belül is a száj körül és a homlokon alakul ki. Sok kismama számára problémát jelent az arc foltosodása, az idősebbek pedig az évek múlásával az arcon és a kézen megjelenő májfoltokról (öregségi foltokról) panaszkodnak.

Mit tehetünk? Kezdjük a megelőzéssel. Fényvédő krémek használatával és az erős napsugárzás elkerülésével ugyanis sokat tettünk a foltok kialakulása ellen. A napozást leginkább a déli órákban, valamint a szoláriumot érdemes elkerülni.

Ma már számtalan készítmény megtalálható a gyógyszertárakban és a drogériákban, amellyel hatékony eredmény érhető el. Például kamillaszappan használata során az elszíneződés világosítható, így kisebb lesz a kontraszt a bőr és a folt színe között. Szintén otthon alkalmazható módszer a gyógynövényes hámlasztás, különféle erre kifejlesztett radírokkal, krémekkel.

pigment2

Ha biztos megoldást keresünk, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, mert ezekhez már a bőr mélyebb rétegeibe kell hatolni. A pigmentfolt eltávolítás leghatékonyabb módszere a fénytechnológiás kezelések alkalmazása. Ennek az eljárásnak rengeteg előnye van. Mindössze 3-6 alkalom (egy kezelés általában kevesebb, mint 20 perc) elegendő lehet ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjük. Nem károsítja a bőr felületét, sőt, serkenti a sejtek anyagcseréjét. Egy-egy kezelés után folytathatjuk a mindennapi tevékenységünket. Összefoglalva tehát ez az esztétikai bőrmegújító/szépítő kezelés: gyors, hatékony és biztonságos!