Hegesztőgép vásárlási kritériumok

Ha hegesztőgépet szeretne vásárolni, melyek lehetnek a legfontosabb kritériumok? Mi alapján választ? Olcsó gépet keres? Megbízható hegesztőgépgyártótól szeretne vásárolni? Fontos-e, hogy magyar gépet találjon? Fontos, hogy a hegesztőgéphez kiegészítőket is áruljanak ugyanott? Mennyiben számít, hogy hegesztéstechnikával is foglalkozik-e a kereskedő vagy a gyártó, netán csak egy profilja van? Mennyiben számít, hogy CO-hegesztőket is árulnak, vagy csak ívhegesztőket?

A kérdések sorát a végtelenségig lehetne folytatni. Mi úgy érezzük, hogy legjobb, ha megbízható, magyar hegesztőgépgyártótól vásárol gépet. Hogy miért?
Ha a gyártó magyar, akkor a szervizelés bizonyosan megoldott. Nem kell kiszállítani a gépet sehova, sem Kínában, sem Németországba. A gyártónál jobban senki sem érthet a hegesztőgéphez, tehát ha bármi baj van, a legjobb emberek kezébe kerül javításra a CO-hegesztő, ívhegesztő vagy bármilyen egyéb hegesztéstechnikai eszköz.

Az ár-érték aránya nagyon fontos hazánkban, és talán nem kell mondanunk, hogy egy hazai gyártó milyen minőséget ad olyan áron, amilyenről egy nyugati gyártó csak álmodhat. Persze elképzelhető, hogy van olyan “német” hegesztőgép, amely olcsóbb, de ne lepődjön meg rajta, ha valahol a gép oldalán találkozik a Made in China felirattal. Ha valamit Németországban vagy a nyugati világban gyártanak, mégis olcsóbb, mint a magyar párja, akkor az gyanús. Mindegy, hogy hegesztőgépről van szó vagy fenyőgyantáról.
Tegyük még hozzá a fentiekhez, hogy a hegesztéstechnika minden elemével foglalkozó cégektől sokkal nagyobb bizalommal vásárolhat, mint ez olyantól, amely csupán a hegesztőgépek kereskedelmével foglalkozik. Mindazonáltal nem elképzelhetetlen, hogy a hegesztőgépek gyártója egyben idegen gépek kereskedője is. Ez egy bejáratott cég esetén nem probléma. Ha egy vállalkozás CO-hegesztőket gyárt, a piaci igényekhez alkalmazkodva felveheti a kereskedelmi palettájára az idegen CO- és mondjuk ívhegesztőket is. Egy magára valamit adó cég csak megbízható gépekkel foglalkozik, így ha Ön ismert gyártótól vásárol, de mégis ragaszkodik egy más márkához, akkor a megbízható cégtől beszerezheti azt is.