Hogyan hagyjuk figyelmen kívül mások kommentjeit?

Kihívásokkal és kritikákkal teli világunkban rendkívül nehéz feladat megérteni mások véleményét. Mindenkinek megfelelni meg egész egyszerűen lehetetlen, mégis sokan abba a hibába esnek, hogy ezzel próbálkoznak. Ha nem szeretnénk, hogy elrontsák a kedvünket, vagy visszahúzzanak a földre, akkor nincs más választásunk, ignorálnunk kell a körülöttünk negatívkodókat. Ha túl sokat foglalkozunk mások véleményével, az az egész napunkat tönkre tudja tenni, vagy akár hosszútávon is mély nyomot hagyhat bennünk. Ha azonban egészséges mértékben foglalkozunk azzal, hogy mit gondolnak rólunk, akkor ki tudjuk szűrni az értékes visszajelzéseket, és kivédhetjük a rosszindulatú megnyilvánulásokat. A most következő 7 tipp arra igyekszik rádöbbenteni, hogy miért nincsen értelme végeláthatatlanul belebonyolódni az emberek véleményének boncolgatásába, illetve túl nagy jelentőséget tulajdonítani nekik.

1. Akinek nem inge…

Sose feledd, hogy nem szabad mindent magadra venned! Az emberek szavai és kommentjei csak az ő személyes meglátásuk az adott szituációról. Ráadául nagyon sok olyan kommentelőt hord magán a Föld, akik nem is értenek ahhoz, amihez hozzászólnak, csak unalmukban nincs jobb dolguk, mint másokat kritizálni. Ne próbáld meg a negatív emberek hozzáállását megváltoztatni! Az csak felesleges energia pazarlás lenne. Csak simán ignoráld a negatív véleményeket és romboló hozzászólásokat. Ne hagyd, hogy elrontsák a napod!

2. Szedd össze az igazságmorzsákat!

Az is egy jó megoldás lehet, ha végigfutsz a hozzászólásokon, véleményeken, és megvizsgálod, hogy mi az, ami igaz belőle és mi az, ami badarság. Te tudod a legjobban, hogy mi az igazság, hiszen mindenkinél jobban ismered saját magad. Ha van önkritikád, akkor hasznos dolgokat tanulhatsz a kommentekből. Ha nem, akkor próbáld meg figyelmen kívül hagyni az érzelmi támadásokat, és lépj túl rajtuk!

3. Rossz hangulat átragasztás

Az emberek hajlamosak átragasztani másokra a saját rossz hangulatukat. Lássuk be, hogy ha valakinek rossz napja van, az csak és kizárólag az ő dolga. Lehet, hogy csak bal lábbal kelt, vagy lemaradt a reggeli kávéjáról…Ha például a kollégádon úgy látod, hogy ez nem az ő napja, akkor nagyon fontos, hogy ne vedd magadra a negatív hangulatát, és lehetőleg próbáld meg figyelmen kívül hagyni a rosszindulatú megnyilvánulásait! Foglalkozz inkább magaddal és a saját dolgaiddal!

Smiley

4. Egy ember – egy vélemény

Egy negatív munkatársad véleménye nem egyenlő az egész bolygó véleményével. A Földön több, mint 7 billió ember él. Pont ezért nem kell aggódnod és azzal fecsérelni az idődet, hogy egy darab véleménnyel foglalkozol! Ha nagyon érzékeny és sebezhető vagy, akkor egy negatív vélemény is bőven elég, hogy tönkretegye a napodat. Muszáj megpróbálnod egy picit tojni ezekre a dolgokra!

5. Goromba emberek

A világ teli van bunkó és irigy emberekkel. Fikarcnyi érzésük sincs ahhoz, hogy hogyan kell udavirasan kommunikálni, és gyakran bántanak meg másokat a környezetükben a goromba megjegyzéseikkel. Az egyetlen megoldás itt is a figyelmen kívül hagyás. Sose próbáld megvédeni az igazad az ilyen emberekkel szemben! Nem érdemes belemenni az ilyesfajta vitákba, mert úgyse vezetne sehova…Tartsd magad távol az ilyen alakoktól! Inkább hallgass azokra, akik segítőkészek és higgadtak!

6. Csak te tudod, hogy ki vagy valójában

Ne feledd, hogy nálad jobban senki sincs tisztában az igazi természeteddel, a hiteddel, a szokásaiddal és az értékeiddel. Ha egy idegennek nem tetszik rajtad valami, semmi aggódnivalód nincsen! Ez teljesen normális. Mindenkinek más az ízlése, mindenki másképp látja a világot, mindenkinek más elképzelése van a nevelésről és a személyiség fejlődéséről. Légy inkább nyitott és befogadó, mint védekező! Ez a fajta hozzáállás segíteni fog a személyiséged fejlődésében és megtanít elfogadni a téged érő kritikákat.

Éneklés

7. Ne hagyd, hogy elrontsák a napodat!

Csak rajtad múlik, hogy hagyod-e elrontani a napodat. Van más választásod is: megtanulsz felülemelkedni a szituáción és elfogadni magad olyannak, amilyen vagy. Ne hagyd, hogy mások véleménye befolyásolja a hangulatod! Ha nem bírod elkerülni a negatív kritikát, akkor maradj higgadt és reagálj kimérten, udavriasan! Ha valaki durva veled, maradj mosolygós! Ha megtartod a jó kedved, és nem sértődsz meg, azzal elveszed a másik energiáját!

Mozart mondott egyszer egy érdekes dolgot ezzel kapcsolatban. “Sose figyelek oda mások dicséretére vagy szemrehányására. Mindig a saját fejem után megyek.” Legyen ez a Te mottód is, ha nehezen viseled a negatív kritikát!