Jól áll nekem a vörös haj?

Tüzes vörösesbarna, elegáns aranybarna vagy klasszikus rézvörös? Vajon melyik áll Önnek a legjobban? Íme néhány tipp, hogy megtalálja a tökéletes vörös árnyalatot! Plusz egy kis színmegtartó stratégia, hogy minél hosszabb ideig hordhassa ezt a különleges színt.

Ha az alábbiak közül kettő igaz Önre, akkor valószínűleg jó ötlet vörösre festenie a haját.

Rózsaszínes bőr
A rózsásabb, halványabb bőrű hölgyeknek kifejezetten jól állnak a vörös árnyalatok. A bronzosabb vagy kreol bőrűeknek viszont már jóval nehezebb megtalálni a megfelelő színt a vörös skálán.

Nem mimóza lélek
A vörös egy rendkívül figyelemfelkeltő hajszín, ezért ha ezt a színt választja, elég magabiztosnak kell lennie ahhoz, hogy elfogadja az Önre szegeződő tekinteteket.

Jó állapotban vannak a hajszálak
Ha az Ön haja száraz vagy töredezett, akkor sajnos nehezen fogják magukban tartani a pici, vörös pigment molekulákat (amik egyébként nagyon könnyen kiszivárognak a legegészségesebb hajszálakból is). Természetesen könnyebben válik élénk pirossá a sörénye, ha megfelelően ápolja.

Hogyan legyek tökéletesen vörös?

Vajon jól áll a vörös?

1. Mossa a haját minél ritkábban!
Ez ideálisan hetente két hajmosást jelentene, de természetesen ha az átlagnál zsírosabb a haja vagy nagyon vékonyszálú, akkor akár minden másnap is moshatja. A többi napon leöblítheti a haját langyos vízzel, vagy száríthatja a töveket száraz samponnal..

2. Kerülje az erős samponokat!
A legtöbb korpás hajra készült sampon nem ajánlott vörösre festett hajra, mivel nagyban elősegítik a haj fakulását.

3. Kérje fodrásza tanácsát!
Kérjen tanácsot fodrászától hajszínének megtartásával és ápolásával kapcsolatban! Biztosan tud Önnek megfelelő hajápoló terméket ajánlani!

4. Védje haját a napsugaraktól!
A vörös szín sokkal hamarabb oxidálódik, mint a többi hajszín. Tehát ha arra készül, hogy több órát a napon töltsön, használjon UV szűrős hajápolót vagy védje hajkoronáját sállal vagy kalappal.

5. Vigyázzon a padlizsán árnyalatokkal!
A lilás-pirosas árnyalatok nem túl természetesek és kevés nőnek állnak jól. Ha nem szeretne nagyon kirívó külsőt magának, akkor inkább válasszon rezes, aranyos vagy eperszínű árnyalatokat!