Külföldi nyaralás utazási irodán keresztül

A rengeteg internetes gyűjtőoldal (szállások, repjegyek, stb.) ellenére mindmáig sokan keresnek inkább egy utazási irodát, hogy ne maguknak kelljen az utazás minden részletét megszervezni.

A hazai utazási irodákról általánosságban elmondható, hogy külföldi utakat kínáló repertoárjaik révén többé-kevésbé megismerhetjük Európa és a Föld más kontinenseinek szépséges tájait. A külföldi utak szervezésére specializálódott utazási irodák kínálata már első ránézésre is buszos körutazások, városlátogatások, valamint tengerparti üdülések széles skáláját kínálják.
Az ajánlatok között minden turista megtalálhatja a kívánt tengerparti üdülőhelyet, történelmi emlékhelyet, természeti kalandozást, vagy éppen számára még ismeretlen kultúrák felfedezését.

utazas

Felmerülhet a kérdés, kínál- e a hazai utazási irodák többsége olyan repülős-, vagy hajós utazással egybekötött programokat, amelyre a világ sokszor legtávolabbi részeire kíváncsi, igazán kalandvágyó egyéni utazók vágynak. A hazai turizmus-szervezés területén valóban alakult néhány olyan utazási iroda (pl.: AirTourist), amely gyakorlatilag személyre szabottan kimondottan luxus és egzotikus utazások szervezésére specializálódott. Ezeknek az utazási irodáknak a programjai általában ugyanis nem csak egymással kombinálhatók, de az egzotikus nyaralást választók személyes igényéhez alakított utazásának megszervezése is profiljuk részét képezi. Sok egzotikus utazás például tartama alatt tetszőlegesen meghosszabbítható. A luxus szerető, valóban egzotikus felüdülésre vágyó nyaralók számára ezek az utazási irodák kész csomagban ajánlák többek között a Maldív-szigeteket, a Fidzsi-szigeteket, vagy éppen az Óceánia etnokulturális régiójaként nevezetes – csaknem 1000 szigetet felölelő – Polinéziát.
Ezeknél az irodáknál a Karib-szigetvilág és a Madagaszkártól alig 900 kilométerre fekvő Mauritius ugyancsak gyakran választott úti célnak számítanak.
A Föld egyedülálló geológiai adottságaira, ritka földrajzi- és természeti szépségeire kíváncsi kalandkedvelő utazók valóságos „paradicsomának“ számíthatnak az olyan hajós utazások, amelyek a Déli-sark, a vietnámi Halong-öböl vagy éppen Costa Rica felé veszik az irányt.

Egzotikus- és luxusutazásban gondolkodók, esetleg kalandvágyó turisták számára a fenti utazási irodák szolgáltatásainak igénybevétele sok egyéb szempont miatt is megfontolandó. Azon túl, hogy az utazás valóban minden részletét – a repülőjegyfoglalástól a nyaralás helyszínén lévő legkisebb programok lefoglalásáig – kidolgozzák, igény esetén a személyre szabott magyar, angol vagy német idegenvezetésről is gondoskodnak.