Maximális helykihasználás kis fürdőben

Ne hagyja, hogy a kis alapterület álmai fürdőszobájának az útjába álljon! Ugyanolyan lenyűgöző teret varázsolhat az apró fürdőjéből, mint otthona bármelyik másik részéből, vagy akár olyan szépet, amilyet eddig csak szállodákban látott.
Általánosságban elmondható, hogy a lakberendezés során a fürdőszobára mindenki kevesebbet gondol, mint a ház többi helyiségére. Ezért cikkünkben most adunk néhány tippet, hogy hogyan ötvözze a használhatóságot és a vizuális harmóniát egyetlen kis térben.

Mielőtt bemenne az első lakberendezési üzletbe és mindenféle trendi műtárgyat és bútort összevásárolna, a legfontosabb, hogy tisztában legyen a pontos méretekkel, a választott stílussal és színekkel. A legrosszabb amit tehet, hogy az apró helyiséget telepakolja sok-sok oda nem illő kacattal. Tartsa magát az elképzeléseihez, inkább vásároljon csak 1-2 dolgot, de azok legyenek minőségiek és olyanok, melyekre valóban szüksége van!

Fürdőszoba

A kis hely miatt elképzelhető, hogy kevés tárolóhely áll a rendelkezésére, pedig egy fürdőszobába (pláne ha ez az egyetlen fürdő a házban) elengedhetetlen, hogy néhány dolgot ne ott tartson. Gondoljon például a törülközőkre, a hajszárítóra, a rengeteg piperecikkre, a wc papírra, a mosószerekre, stb., amiknek mind helyet kell biztosítania. Ilyenkor jön jól egy beépített polc vagy szekrény, ami mindent elnyel. Az előregyártott bútorok helyett jobban jár, ha egyedi, méretre készült bútorokat helyez a fürdőszobájába. Miért? Mert a kis hely, az esetleges sarkok és kiszögellések miatt nehezen fog tökéletesen odaillő bútort találni. Ezen kívül sokkal szebb összképet is kaphat általuk.
Hova kerülhetnek tárolók? Nem csak egyszerűen a fal mellé kerülhet komód, hanem akár a wc fölé, a tükör köré, a kádhoz, a mosdó alá, vagy a sarokba egy vékony plafonig érő elem. Bármit is tervez, ne essen túlzásokba, csak annyi helyet foglaljon el a bútorokkal, amennyit feltétlenül muszáj.

Optikailag növelheti a kis fürdő méretét, ha egy nagy vagy több kicsi tükröt helyez a falra. A legjobb egy egész alakos tükör, mellyel kellően megnyújthatja a teret, ráadásul az öltözködés során is nagyon hasznos tud lenni. Ha igazán elegáns fürdőszobát tervez, válasszon vastag keretes tükröt, a keret színe térjen el a falak színeitől, hogy azonnal odavonzza a vendégek tekintetét.
Játszhat a világítással is. Apró spot lámpákkal és/vagy led fénysorral világítsa meg a fürdőszoba azon részeit, amiket szeretne kiemelni. Persze arról se feledkezzen meg, hogy a reggeli készülődés során elegendő fény segítse Önt.

Összefoglalva: Törekedjen az egyszerűségre és a praktikus helykihasználásra. Ne pakolja tele a kis fürdőjét mindenféle kacattal! Válasszon 1-2 nagyon mutatós, karakteres darabot, mely elvonja a figyelmet a tér nagyságáról, ugyanakkor díszíti azt! Használjon világos színeket és ne féljen játszani a fénnyel és a tükrökkel!

Fürdőszoba több tükörrel