Osztálykirándulás a Nyírség központjában

Ahogy Magyarország több településén, úgy a 7. legnagyobb városban, Nyíregyházán is számtalan látnivaló, élmény, program várja az odalátogatókat. Főként kisgyermekes családoknak, iskolás csoportoknak nyújt nagyszerű időtöltést Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye.

Az általános és középiskolákban a tanév végéhez közeledve szinte minden osztály felkerekedik, és egy vagy több napos kirándulásra indul, levezetni az egész éves kemény munka okozta fáradtságot. Ilyenkor az osztályfőnöknek köszönhetően felkeresik az adott város legfontosabb, legérdekesebb pontjait, nevezetességeit. Így kötöttségek nélkül jól érezhetik magukat, világot láthatnak és tanulhatnak is egyszerre.

Nyíregyházán sincs ez másképp, hiszen templomok, múzeumok (például: Jósa András Múzeum, Sóstói Múzeumfalu, Tűzoltó Múzeum), fürdők (például: Júlia Fürdő, Sóstói Parkfürdő, Aquarius Élményfürdő) sokaságát látogathatják meg. Lehetőség van továbbá kirándulni az Igrice mocsárnál, a Tuzson János Botanikus kertben, kerékpártúrát tenni a környező településeken, horgászni az egyik tavon, vagy lovagolni valamelyik lovarda közreműködésével. Ezek mind-mind olyan élmények, melyeket a fővárosban élő gyerekek másképp nem tapasztalhatnának meg.

A sok kulturális és természetbeli program közül pedig kihagyhatatlan a város legnagyobb látványosságnak számító Nyíregyházi Állatpark (Sóstó Zoo), mely szerte Európában nagy hírnévnek örvend. Többek között amiatt, mert az állatok nagy része szabadon, ketrecek nélkül él, valamint a világ minden kontinenséről összesen több mint 300 fajt – 5000 állatot – mutat be. Tálalható itt lepkeház és óriás akvárium, illetve néhány különleges, ritka állatfaj (például: afrikai elefánt, fehér tigris, indiai páncélos orrszarvú). Ez a csodálatos, állatok uralta hely tökéletesen alkalmas az osztálykirándulás során egy hasznos, érdekes, de mégis szórakoztató nap eltöltésére.

A kirándulás tervezésekor érdemes utána nézni a csoportok számára igényelhető kedvezményes belépőjegyeknek, szállásoknak és további lehetőségeknek, programoknak. A szállás tekintetében például van is kimondottan iskolások számára fenntartott ifjúsági szálló. A pontos részletekről a város honlapján, illetve nyíregyházi információs portálokon keresztül kaphat tájékoztatást.