Peonza játék tippek és trükkök

Jól tudjuk, hogy a Peonza versenyeken a legfőbb tét, hogy kinek milyen hosszú ideig forog a pörgettyűje. Ezt a pörgést az indításkor adott megfelelő irányú és erejű lendület határozza meg, ezért rendkívül fontos – és a legelső kigyakorlásra váró dolog – hogy hogyan dobjuk le a Peonza játékot.

A tippeknél csak azt tartjuk fontosnak megjegyezni, hogy nagyon fontos, hogy a pörgettyűt ne odacsapjuk, de ne is magasról pottyantsuk a földre.
Ha végiggondoljuk, hogy a Peonza játék a kezünkben tartott – és az esés közben lecsavarodó – zsinóron esik a föld irányába, miközben a tetejére került hurok hatására az utolsó pillanatban megfordul, láthatjuk, hogy a kiegyensúlyozott indulása azt követeli meg, hogy nagyjából abban a pillanatban érjen földet, amikor elválik a zsinórtól.

Peonza King Turbo

Peonza King Turbo

Vagyis ha abban a pillanatban ér földet amikor, letekeredik az összes zsinór, majd a játék megfordul, akkor lazán „talpra áll”, nem billeg, nem dülöngél, sőt még nem is feltétlenül indul el valamerre, csak egy helyben pörög. Ehhez azt kell begyakorolnunk, hogy olyan magasról indítsuk és olyan messzire lökjük el, ahova a kezünk magasságából éppen le fog érni a zsinór.

A Peonza játék egyik alapvető trükkje, hogy fel tudjuk venni a kezünkbe. Ehhez indítsuk el a Peonza játékot és amikor már a földön pörög, közelítsük meg a kezünkkel, amelyet a következőképpen tartunk: fordítsuk az ég felé a tenyerünket, majd nyissuk „ollóba”, vagyis távolítsuk el egymástól a mutató és a középső ujjunkat. Ebbe a résbe engedjük bepörögni a Peonza játékot, majd egy határozott és finom mozdulattal toljuk alá, hogy felpöröghessen a tenyérre.