Power Plate edzés

Power Plate edzés

A sport magabiztossá, kiegyensúlyozottá tesz, erőt ad és fiatalít. Rendszeres mozgással hozzájárulunk az egészséges életmód kialakításához és szinten tartásához. Ehhez persze az kell, hogy mindenki megtalálja azt a testmozgást, ami őt boldoggá teszi. Ezért nem mindegy, milyen mozgásformát választunk. Nem vagyunk egyformák. Van, aki a csapatsportokban jeleskedik, míg mások az egyéni sportban érzik igazán jól magukat. Én személy szerint sosem voltam nagy csapatjátékos típus. A tánc, a fitnesz és az úszás az én világom.

Találtam azonban egy olyan edzésformát, amely egyre inkább elterjedni látszik, ám sokak számára még így is idegen. A gyakorlat sorozatok a Power Plate gépen történnek. A gép segítségével az izmok egy másodperc alatt akár 30-szor, 35-ször vagy 40-szer húzódnak össze (ezt a gépen lehet beállítani) egy helyett, így növelve az edzés hatékonyságát. Egy 30 perces intenzív edzés tehát körülbelül másfél-két órás normál (talajon végzett) tornának felel meg.

Ezen ismeretek alapján sokan úgy gondolnák, hogy – amennyiben anyagilag megengedhetik maguknak – vesznek otthonra egy ilyen gépet, és minden nap egy fél órát eltöltenek rajta. Sajnos ez azonban még így sem ilyen egyszerű, ugyanis a Power Plate önmagában nem képes csodákra. Elsősorban szükség van egy jó személyi edzőre, aki ismeri a gép működését, és persze az emberi test felépítését. Sokan összekeverik a Flabelos-szal, amire tényleg csak rá kell állni, és hagyni, hogy úgymond tegye a dolgát. A Power Plate-en keményen kell edzeni, követni az edző utasításait.

Aki esetleg attól félne, hogy egy ilyen edzés unalmas és egysíkú, annak javaslom, hogy vegyen részt próbaórán. Sok edzőteremben az első alkalom ingyenes, így viszonylag gyorsan kiderül, ha esetleg ez a mozgásforma nem nekünk lett kitalálva. Az biztos, hogy egy jó edző mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyakorlatok változatosak legyenek, és az óra is jó hangulatban teljen.

Tulajdonképpen mindenkinek ajánlom, aki fogyni szeretne, de annak is, aki csak erősödni. Az edzések során felgyorsul az anyagcsere folyamata, csökken a testzsír, az izom tömege pedig növekszik. Annak viszont, aki szeretne megszabadulni súlyfeleslegétől, ezeket a folyamatokat a megfelelő tápanyagok bevitelével is támogatni kell. Ma már számtalan ízben és kiszerelésben kaphatók fogyást elősegítő készítmények. Turmixok, diétás porok, zsírégető és étvágycsökkentő formulák segítségével érhetünk el még látványosabb eredményt, melyeket a legtöbb edzőterem recepcióján és webáruházakban is beszerezhetünk.